160*600 sol
Sitenin sağ 160 600

KADIN İSTİHDAMINA GÜÇ KATILACAK!

EKONOMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 11.04.2022 - 13:14, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:16
 

KADIN İSTİHDAMINA GÜÇ KATILACAK!

Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği tarafından ortaklaşa finanse edilen ve Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yürütülmekte olan ‘Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi’ne (Women-Up) ilişkin değerlendirme toplantısı, Valimiz Sayın Doç. Dr. @zulkifdagli’nın başkanlığında, ilgili kamu kurum yöneticilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesinin temel amacının kayıtlı kadın istihdamını ve kadın girişimciliğini artırmak olduğunu ve bu kapsamda kadın işverenlerin istihdam edeceği kadın çalışanlara finansal destek sağlanacağını ifade eden Sayın Valimiz, ilimizin de projenin uygulandığı 7 ilden birisi olduğunu belirterek, “Bu proje, kadınların iş gücüne katılımını ve kayıtlı istihdamını desteklemenin yanı sıra kadın girişimciliğini teşvik edilmesi, kadın çalışanların mesleki becerilerini ve istihdam edilebilirliklerinin geliştirilmesi ve yeni iş olanaklarının oluşturulmasına katkı sağlayacaktır. Kadınların iş gücüne katılım oranlarının artması, kayıtlı şekilde istihdam edilmeleri ve girişimci ruhuyla işveren konumunda iş yeri sahibi olmaları ülkemiz ekonomisinin gelişimine olumlu yansıyacaktır. Proje kapsamında ilimiz için ayrılan kontenjanın 500 olduğunu belirterek, kadın işverenlere, istihdam edecekleri ilave her yeni kadın işçi için 20 ay boyunca net asgari ücret tutarına yakın bir destek verileceğini dile getiren Sayın Valimiz, projeye ön başvuruların e-Devlet üzerinden online olarak yapılacağını ve detaylı bilgiye https://www.sgkkadinistihdaminindesteklenmesi.org/ sitesinden ulaşılabileceğini söyledi. Toplantıda ayrıca SGK İl Müdürü Ünal Kaya tarafından projeyle ilgili bir sunum gerçekleştirildi.
Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği tarafından ortaklaşa finanse edilen ve Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yürütülmekte olan ‘Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi’ne (Women-Up) ilişkin değerlendirme toplantısı, Valimiz Sayın Doç. Dr. @zulkifdagli’nın başkanlığında, ilgili kamu kurum yöneticilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesinin temel amacının kayıtlı kadın istihdamını ve kadın girişimciliğini artırmak olduğunu ve bu kapsamda kadın işverenlerin istihdam edeceği kadın çalışanlara finansal destek sağlanacağını ifade eden Sayın Valimiz, ilimizin de projenin uygulandığı 7 ilden birisi olduğunu belirterek, “Bu proje, kadınların iş gücüne katılımını ve kayıtlı istihdamını desteklemenin yanı sıra kadın girişimciliğini teşvik edilmesi, kadın çalışanların mesleki becerilerini ve istihdam edilebilirliklerinin geliştirilmesi ve yeni iş olanaklarının oluşturulmasına katkı sağlayacaktır. Kadınların iş gücüne katılım oranlarının artması, kayıtlı şekilde istihdam edilmeleri ve girişimci ruhuyla işveren konumunda iş yeri sahibi olmaları ülkemiz ekonomisinin gelişimine olumlu yansıyacaktır.

Proje kapsamında ilimiz için ayrılan kontenjanın 500 olduğunu belirterek, kadın işverenlere, istihdam edecekleri ilave her yeni kadın işçi için 20 ay boyunca net asgari ücret tutarına yakın bir destek verileceğini dile getiren Sayın Valimiz, projeye ön başvuruların e-Devlet üzerinden online olarak yapılacağını ve detaylı bilgiye https://www.sgkkadinistihdaminindesteklenmesi.org/ sitesinden ulaşılabileceğini söyledi.

Toplantıda ayrıca SGK İl Müdürü Ünal Kaya tarafından projeyle ilgili bir sunum gerçekleştirildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve memleketsamsun.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.