160*600 sol
Sitenin sağ 160 600

GAZETECİ, ANNE OLDU DİYE KOVULDU!

GÜNDEM (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 12.04.2022 - 17:17, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:16
 

GAZETECİ, ANNE OLDU DİYE KOVULDU!

Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Ziya Çakır, Demirören Haber Ajansı'nın (DHA) gazeteci Irmak Gürşen'i, 'ANNE' olduğu gerekçesiyle işten çıkartmasını kınadı!
Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Ziya Çakır, DHA Samsun Muhabiri Irmak Gürşen'in, 'annelik izni sonrası' iş akdinin hukuksuz bir şekilde feshedilmesine tepki gösterdi. Çakır, "Meslektaşımızın yanındayız. DHA yönetimini biran önce bu ayıbı düzeltmeye ve Irmak Gürşen'den özür dilemeye davet ediyoruz" dedi. AKLA MANTIĞA UYMAYAN GEREKÇELER Konuyla ilgili bir basın açıklamasında bulunan Yusuf Ziya Çakır yaptığı açıklamada, muhabir Irmak Gürşen'in 2.5 yıldır 'telifli muhabir' olarak DHA'da görev yaptığı hatırlatarak, "Değerli meslektaşımız bir süre önce anne oldu ve doğum iznine ayrıldı. Nisan ayında yeniden görevinin başına dönmeye hazırlanan Irmak Gürşen, 'anne' olduğu için işine son verildiğini öğrendi. Meslektaşımız Irmak Gürşen, kendisine iş akdinin feshedilmesine gerekçe olarak, 'Siz anne oldunuz, süt izniniz olacak, sahada aktif görev yapamayacaksınız, çocuğunuz hasta olur' denildiğini açıkladı. Bu akla mantığa uymayan açıklamalar aynı zamanda varsayımlara dayalı bahanelerdir" diye konuştu. CİNSİYET EŞİTSİZLİĞİ İLE MÜCADELE "Irmak Öcal'ın iş akdinin 'anne' olduğu gerekçesiyle, hukuksuz bir şekilde feshedilmesi kabul edilebilecek bir durum değildir" diye Çakır, ayrıca şunları söyledi: Kadınların çalışma yaşamında karşılaşabileceği böylesine 'ilkel' bir yaklaşımın, hele de kadın cinayetleri ve kadına yönelik şiddet olayları başta olmak üzere, her türlü cinsiyet eşitsizliğine karşı mücadele vermesi gereken bir basın yayın kuruluşunda ortaya çıkması biz gazetecileri büyük bir şaşkınlık içerisinde bırakmıştır. Meslektaşımıza yapılan ve asla kabul edilemeyecek bu 'ayıp'tan ötürü DHA yönetimini, Irmak Gürşen'den özür dilemeye ve hukuksuz fesih işlemini geri almaya davet ediyoruz. Meslektaşımızın yanında olduğumuzu ve tüm yasal sürecin takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz. Kadınların yaşamın her alanında olduğu gibi basın sektöründen de el çektirilmesine asla müsaade etmeyeceğiz.
Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Ziya Çakır, Demirören Haber Ajansı'nın (DHA) gazeteci Irmak Gürşen'i, 'ANNE' olduğu gerekçesiyle işten çıkartmasını kınadı!

Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Ziya Çakır, DHA Samsun Muhabiri Irmak Gürşen'in, 'annelik izni sonrası' iş akdinin hukuksuz bir şekilde feshedilmesine tepki gösterdi. Çakır, "Meslektaşımızın yanındayız. DHA yönetimini biran önce bu ayıbı düzeltmeye ve Irmak Gürşen'den özür dilemeye davet ediyoruz" dedi.

AKLA MANTIĞA UYMAYAN GEREKÇELER
Konuyla ilgili bir basın açıklamasında bulunan Yusuf Ziya Çakır yaptığı açıklamada, muhabir Irmak Gürşen'in 2.5 yıldır 'telifli muhabir' olarak DHA'da görev yaptığı hatırlatarak, "Değerli meslektaşımız bir süre önce anne oldu ve doğum iznine ayrıldı. Nisan ayında yeniden görevinin başına dönmeye hazırlanan Irmak Gürşen, 'anne' olduğu için işine son verildiğini öğrendi. Meslektaşımız Irmak Gürşen, kendisine iş akdinin feshedilmesine gerekçe olarak, 'Siz anne oldunuz, süt izniniz olacak, sahada aktif görev yapamayacaksınız, çocuğunuz hasta olur' denildiğini açıkladı. Bu akla mantığa uymayan açıklamalar aynı zamanda varsayımlara dayalı bahanelerdir" diye konuştu.

CİNSİYET EŞİTSİZLİĞİ İLE MÜCADELE
"Irmak Öcal'ın iş akdinin 'anne' olduğu gerekçesiyle, hukuksuz bir şekilde feshedilmesi kabul edilebilecek bir durum değildir" diye Çakır, ayrıca şunları söyledi: Kadınların çalışma yaşamında karşılaşabileceği böylesine 'ilkel' bir yaklaşımın, hele de kadın cinayetleri ve kadına yönelik şiddet olayları başta olmak üzere, her türlü cinsiyet eşitsizliğine karşı mücadele vermesi gereken bir basın yayın kuruluşunda ortaya çıkması biz gazetecileri büyük bir şaşkınlık içerisinde bırakmıştır. Meslektaşımıza yapılan ve asla kabul edilemeyecek bu 'ayıp'tan ötürü DHA yönetimini, Irmak Gürşen'den özür dilemeye ve hukuksuz fesih işlemini geri almaya davet ediyoruz. Meslektaşımızın yanında olduğumuzu ve tüm yasal sürecin takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz. Kadınların yaşamın her alanında olduğu gibi basın sektöründen de el çektirilmesine asla müsaade etmeyeceğiz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve memleketsamsun.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.