160*600 sol
Sitenin sağ 160 600

Başınız sık ağrıyorsa migren olabilirsiniz

SAĞLIK (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 11.03.2019 - 13:16, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:16
 

Başınız sık ağrıyorsa migren olabilirsiniz

Günlük yaşamı olumsuz etkileyen hastalıklardan birisi Migren rahatsızlığıdır. Migren sıradan bir nörolojik hastalık değildir. Migren ataklarınız zonklayıcı ve sabit bir bölgede keskin bir şekilde hayatınızı olumsuz etkileyebilir.
Günlük yaşamı olumsuz etkileyen hastalıklardan birisi Migren rahatsızlığıdır. Migren sıradan bir nörolojik hastalık değildir. Migren ataklarınız zonklayıcı ve sabit bir bölgede keskin bir şekilde hayatınızı olumsuz etkileyebilir.     Türkiye'de görülme sıklığı en fazla olan nörolojik rahatsızlıklardan birisi de migrendir. Migren atakları kişiye göre değişebilir. Kimi migren hastaları, bu atakları yılda bir iki kez yaşarken, kimi hastalar ise bu atakları ayda bir kaç kez geçirebilir. Migren ataklarının diğer baş ağrılarına göre ayırt edici olan özelliği ise mide bulantısı ile birlikte ışık ve sese karşı yaşanan duyarlılıktır. Migren görülme sıklığı, hormonlarının aktif olduğu genç yaştaki kadınlarda, erkeklere göre 3 kat daha fazladır. Uzmanlar, kadınların migrene yakalanma olasılıklarını yaklaşık olarak yüzde 20, erkeklerin ise ortalama yüzde 8 olduğunu ifade etmektedirler.      Migrenin nedenlerinin başında en çok genetik faktörlerin daha çok etkili olduğu bilinmektedir. Özellikle aileniz içerisinde migren hastalığı yaşayan birisi varsa, sizde de migren görülme olasılığı yüksektir. Uzmanlar bu oranın ise yüzde 75 olduğunu belirtmektedirler. Migren tanısını koyabilmek için bir uzmana görünmeniz gerekmektedir. Günlük hayatınızı olumsuz etkileyen migren, uzman kontrolünde uzun sürebilecek ilaç tedavisi ile kontrol altına alınabilir. Migrenin tanısı ise, beyin tomografisi veya MR gibi görüntüleme yöntemleri ile tespit edilebilir. Diğer nörolojik hastalıkların da migrene benzemesi sebebiyle, öncelikle baş ağrısının ana kaynağı belirlenmeli ve tedavileri uygulanmalıdır.     Uykusuzluk, genetik yapı, stres, açlık, yüksek ses ve aşırı ışık migren tetikleyicisi olabilir. Migren tedavisi için ilaç kullanımı uzmanlar tarafından tavsiye edilirken, doğal yöntemlerle de migren ağrısı dindirilebilir. Zencefil, nane, lavanta, melisa gibi bazı doğal ağrı kesiciler, migren ağrısına iyi geldiği uzmanlar tarafından da tespit edilmiştir. Ancak migren atakları yaşamak istemiyorsanız, stressiz bir yaşam, düzenli beslenme ve uyku düzenini belirlemek migren ataklarınızı dindirmek veya bu atakları uzun süre hayatınızdan çıkartabilirsiniz.
Günlük yaşamı olumsuz etkileyen hastalıklardan birisi Migren rahatsızlığıdır. Migren sıradan bir nörolojik hastalık değildir. Migren ataklarınız zonklayıcı ve sabit bir bölgede keskin bir şekilde hayatınızı olumsuz etkileyebilir.
Günlük yaşamı olumsuz etkileyen hastalıklardan birisi Migren rahatsızlığıdır. Migren sıradan bir nörolojik hastalık değildir. Migren ataklarınız zonklayıcı ve sabit bir bölgede keskin bir şekilde hayatınızı olumsuz etkileyebilir.
 
 
Türkiye'de görülme sıklığı en fazla olan nörolojik rahatsızlıklardan birisi de migrendir. Migren atakları kişiye göre değişebilir. Kimi migren hastaları, bu atakları yılda bir iki kez yaşarken, kimi hastalar ise bu atakları ayda bir kaç kez geçirebilir. Migren ataklarının diğer baş ağrılarına göre ayırt edici olan özelliği ise mide bulantısı ile birlikte ışık ve sese karşı yaşanan duyarlılıktır. Migren görülme sıklığı, hormonlarının aktif olduğu genç yaştaki kadınlarda, erkeklere göre 3 kat daha fazladır. Uzmanlar, kadınların migrene yakalanma olasılıklarını yaklaşık olarak yüzde 20, erkeklerin ise ortalama yüzde 8 olduğunu ifade etmektedirler. 
 
 
Migrenin nedenlerinin başında en çok genetik faktörlerin daha çok etkili olduğu bilinmektedir. Özellikle aileniz içerisinde migren hastalığı yaşayan birisi varsa, sizde de migren görülme olasılığı yüksektir. Uzmanlar bu oranın ise yüzde 75 olduğunu belirtmektedirler. Migren tanısını koyabilmek için bir uzmana görünmeniz gerekmektedir. Günlük hayatınızı olumsuz etkileyen migren, uzman kontrolünde uzun sürebilecek ilaç tedavisi ile kontrol altına alınabilir. Migrenin tanısı ise, beyin tomografisi veya MR gibi görüntüleme yöntemleri ile tespit edilebilir. Diğer nörolojik hastalıkların da migrene benzemesi sebebiyle, öncelikle baş ağrısının ana kaynağı belirlenmeli ve tedavileri uygulanmalıdır.
 
 
Uykusuzluk, genetik yapı, stres, açlık, yüksek ses ve aşırı ışık migren tetikleyicisi olabilir. Migren tedavisi için ilaç kullanımı uzmanlar tarafından tavsiye edilirken, doğal yöntemlerle de migren ağrısı dindirilebilir. Zencefil, nane, lavanta, melisa gibi bazı doğal ağrı kesiciler, migren ağrısına iyi geldiği uzmanlar tarafından da tespit edilmiştir. Ancak migren atakları yaşamak istemiyorsanız, stressiz bir yaşam, düzenli beslenme ve uyku düzenini belirlemek migren ataklarınızı dindirmek veya bu atakları uzun süre hayatınızdan çıkartabilirsiniz.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve memleketsamsun.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.