160*600 sol
Sitenin sağ 160 600

CANİK'TE MİNİKLERİN TEKNOFEST HEYECANI

SAMSUN 28.07.2022 - 12:25, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:16
 

CANİK'TE MİNİKLERİN TEKNOFEST HEYECANI

Canik Belediyesi Zambak Sıbyan Okulu öğrencileri, geri dönüşüm malzemelerinden TEKNOFEST Karedeniz’e özel roket çalışması yaptı.
Canik Belediyesi Zambak Sıbyan Okulu’nda düzenlenen etkinlikte öğrenciler geri dönüşüm malzemelerinden roket çalışması gerçekleştirdi. TEKNOFEST Karadeniz için geri dönüşümün önemine vurgu yapılarak minikler tarafından hazırlanan çalışma büyük beğeni topladı. Minik öğrencilerin geri dönüşüm malzemeleriyle yapmış oldukları özel çalışmalardan övgüyle bahseden Başkan İbrahim Sandıkçı, “Canik Belediyemiz bünyesinde eğitim veren sıbyan okullarımızda gerçekleştirilen bu etkinliklerle çocukların bilim ve teknolojiye olan meraklarını artırmanın yanı sıra çevre bilinci kazanmalarını hedeflemekteyiz. Miniklerimiz geri dönüşüm malzemeleriyle yapmış olduğu bu çalışma ile geri dönüşümün önemine değinirken el becerilerini ve hayal dünyalarını da geliştirdiler. İlçemizde bilime ve teknolojiye yönelik çok önemli faaliyetler ve yatırımlar gerçekleştirmekteyiz. TEKNOFEST Karadeniz’le birlikte bu çalışmalarımız daha da hız kazandı. Geleceğin bilim insanlarını yetiştirmek adına çocuklarımızın ve gençlerimizin bilimsel çalışmalara yönelik merakını arttırmayı ve erken yaşlarda onları bilime, araştırmaya yönlendirmeyi amaçladık” diye konuştu. Canik Bilim Kampüsü’nün TEKNOFEST Karadeniz’de faaliyete gireceğini ifade eden Başkan İbrahim Sandıkçı, “Canik Bilim Kampüsü yapım çalışmalarımız aralıksız sürüyor. Canik Bilim Kampüsü içerisinde bulunan atölyeleri, uygulama alanları ve sınıflarıyla gençlerin ve çocukların eğitim alacağı, bilimsel çalışma yapacağı bir kompleks halinde hizmet verecek. En ince ayrıntısına kadar büyük bir titizlikle yapım çalışmalarına devam ettiğimiz bilim kampüsümüzü TEKNOFEST Karadeniz’de hizmete sunacağız” dedi. Canik Belediyesi Sıbyan Okullarında 4-6 yaş grubu çocuklara okul öncesi eğitiminin yanı sıra manevi değerler eğitimleri veriliyor
Canik Belediyesi Zambak Sıbyan Okulu öğrencileri, geri dönüşüm malzemelerinden TEKNOFEST Karedeniz’e özel roket çalışması yaptı.

Canik Belediyesi Zambak Sıbyan Okulu’nda düzenlenen etkinlikte öğrenciler geri dönüşüm malzemelerinden roket çalışması gerçekleştirdi. TEKNOFEST Karadeniz için geri dönüşümün önemine vurgu yapılarak minikler tarafından hazırlanan çalışma büyük beğeni topladı.

Minik öğrencilerin geri dönüşüm malzemeleriyle yapmış oldukları özel çalışmalardan övgüyle bahseden Başkan İbrahim Sandıkçı, “Canik Belediyemiz bünyesinde eğitim veren sıbyan okullarımızda gerçekleştirilen bu etkinliklerle çocukların bilim ve teknolojiye olan meraklarını artırmanın yanı sıra çevre bilinci kazanmalarını hedeflemekteyiz. Miniklerimiz geri dönüşüm malzemeleriyle yapmış olduğu bu çalışma ile geri dönüşümün önemine değinirken el becerilerini ve hayal dünyalarını da geliştirdiler. İlçemizde bilime ve teknolojiye yönelik çok önemli faaliyetler ve yatırımlar gerçekleştirmekteyiz. TEKNOFEST Karadeniz’le birlikte bu çalışmalarımız daha da hız kazandı. Geleceğin bilim insanlarını yetiştirmek adına çocuklarımızın ve gençlerimizin bilimsel çalışmalara yönelik merakını arttırmayı ve erken yaşlarda onları bilime, araştırmaya yönlendirmeyi amaçladık” diye konuştu.

Canik Bilim Kampüsü’nün TEKNOFEST Karadeniz’de faaliyete gireceğini ifade eden Başkan İbrahim Sandıkçı, “Canik Bilim Kampüsü yapım çalışmalarımız aralıksız sürüyor. Canik Bilim Kampüsü içerisinde bulunan atölyeleri, uygulama alanları ve sınıflarıyla gençlerin ve çocukların eğitim alacağı, bilimsel çalışma yapacağı bir kompleks halinde hizmet verecek. En ince ayrıntısına kadar büyük bir titizlikle yapım çalışmalarına devam ettiğimiz bilim kampüsümüzü TEKNOFEST Karadeniz’de hizmete sunacağız” dedi.

Canik Belediyesi Sıbyan Okullarında 4-6 yaş grubu çocuklara okul öncesi eğitiminin yanı sıra manevi değerler eğitimleri veriliyor

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve memleketsamsun.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.