160*600 sol
Sitenin sağ 160 600

GAZETECİLER, GENÇ OFİSLE BULUŞTU

TEKNOLOJİ 04.06.2022 - 12:59, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:16
 

GAZETECİLER, GENÇ OFİSLE BULUŞTU

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Genç Ofis bünyesinde gerçekleşen söyleşiye katılan Samsunlu gazeteciler, gençlere mesleklerinin zorluklarını, basın özgürlüğünü ve teknolojik gelişmeleri anlattı.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Genç Ofis, düzenlediği söyleşilerde, farklı meslekleri ağırlamaya devam ediyor. Bir çok farklı meslek grubundan temsilciyle buluşan gençlerin son misafirleri Samsunlu gazeteciler oldu. TECRÜBE VE ANILARINI ANLATTILAR Atakum Gençlik Merkezinde düzenlenen ‘Yeni Medya Okuryazarlığı’ konulu söyleşiye, Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Ziya Çakır, Atv – A Haber Bölge Müdürü Mahmut Erdoğan ve gazeteciler Gülsüm Atik, Sedat Öksüzoğlu ve Ahmet Çağdaş Çatoğlu katıldı. OMÜ’lü öğrencilere, Gazetecilik ve Örgütlenme, Basın Özgürlüğü, TV Haberciliği, Medya Yazarlığı, Sosyal Medya ve Habercilik alanında bilgilendirmelerde bulunan Samsunlu gazeteciler, bu alanlarda yaşadıkları anı ve tecrübelerini de aktardı. YANLIŞ BİLGİ PAYLAŞIMINA DİKKAT Teknolojinin gelişmesi, sosyal medya platformlarının artması ile birlikte yurttaş gazeteciliği denilen anlayışın ön plana çıktığını söyleyen Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Ziya Çakır, “Yaşadığınız olayları, gelişmeleri ya da toplumu yakından ilgilendiren konuları, sizler de cep telefonunuz sayesinde gündeme getirebiliyorsunuz. Yurttaş Gazeteciliği olarak adlandırılan bu alanda en önemli unsur ise kesinlikle vicdan olmalıdır. Çünkü gazetecilik aynı zamanda bir vicdan işidir. Bu anlamda paylaştığınız her şeyin doğruluğundan emin olun. Yanlış bilgi paylaşımlarına, kirli algı operasyonlarına bilerek ya da bilmeyerek alet olmayın” diye konuşarak gençleri uyardı. KASAPOĞLU'NDAN GAZETECİLERE TEŞEKKÜR Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, 2 saate yakın süren söyleşinin gençler için son derece faydalı olduğunu belirterek, katılımcı gazetecilere teşekkür etti. İl Müdürü Kasapoğlu, Genç Ofis'li öğrencilerle birlikte kendisinin de söyleşisi keyifle takip ettiğini kaydederek, "Şehrimizin gazetecileri ile öğrencilerinin bu değerli buluşmasına emek veren herkese teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki gençlerimiz, bu söyleşi sayesinde ufuklarını genişletmiş, merak ettikleri gazetecilik mesleği hakkında detaylı bilgi sahibi olmuştur" dedi.  
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Genç Ofis bünyesinde gerçekleşen söyleşiye katılan Samsunlu gazeteciler, gençlere mesleklerinin zorluklarını, basın özgürlüğünü ve teknolojik gelişmeleri anlattı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Genç Ofis, düzenlediği söyleşilerde, farklı meslekleri ağırlamaya devam ediyor. Bir çok farklı meslek grubundan temsilciyle buluşan gençlerin son misafirleri Samsunlu gazeteciler oldu.

TECRÜBE VE ANILARINI ANLATTILAR
Atakum Gençlik Merkezinde düzenlenen ‘Yeni Medya Okuryazarlığı’ konulu söyleşiye, Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Ziya Çakır, Atv – A Haber Bölge Müdürü Mahmut Erdoğan ve gazeteciler Gülsüm Atik, Sedat Öksüzoğlu ve Ahmet Çağdaş Çatoğlu katıldı. OMÜ’lü öğrencilere, Gazetecilik ve Örgütlenme, Basın Özgürlüğü, TV Haberciliği, Medya Yazarlığı, Sosyal Medya ve Habercilik alanında bilgilendirmelerde bulunan Samsunlu gazeteciler, bu alanlarda yaşadıkları anı ve tecrübelerini de aktardı.

YANLIŞ BİLGİ PAYLAŞIMINA DİKKAT
Teknolojinin gelişmesi, sosyal medya platformlarının artması ile birlikte yurttaş gazeteciliği denilen anlayışın ön plana çıktığını söyleyen Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Ziya Çakır, “Yaşadığınız olayları, gelişmeleri ya da toplumu yakından ilgilendiren konuları, sizler de cep telefonunuz sayesinde gündeme getirebiliyorsunuz. Yurttaş Gazeteciliği olarak adlandırılan bu alanda en önemli unsur ise kesinlikle vicdan olmalıdır. Çünkü gazetecilik aynı zamanda bir vicdan işidir. Bu anlamda paylaştığınız her şeyin doğruluğundan emin olun. Yanlış bilgi paylaşımlarına, kirli algı operasyonlarına bilerek ya da bilmeyerek alet olmayın” diye konuşarak gençleri uyardı.

KASAPOĞLU'NDAN GAZETECİLERE TEŞEKKÜR
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, 2 saate yakın süren söyleşinin gençler için son derece faydalı olduğunu belirterek, katılımcı gazetecilere teşekkür etti. İl Müdürü Kasapoğlu, Genç Ofis'li öğrencilerle birlikte kendisinin de söyleşisi keyifle takip ettiğini kaydederek, "Şehrimizin gazetecileri ile öğrencilerinin bu değerli buluşmasına emek veren herkese teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki gençlerimiz, bu söyleşi sayesinde ufuklarını genişletmiş, merak ettikleri gazetecilik mesleği hakkında detaylı bilgi sahibi olmuştur" dedi.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve memleketsamsun.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.