160*600 sol
Sitenin sağ 160 600

İLKADIM BELEDİYESİ KARA İNCİR FESTİVALİ DÜZENLİYOR

SAMSUN 09.09.2022 - 13:40, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:16
 

İLKADIM BELEDİYESİ KARA İNCİR FESTİVALİ DÜZENLİYOR

İlkadım Belediyesi, ilçede yetişen ve hem kokusu hem de tadıyla öne çıkan kara incir'in adını duyurmak için düğmeye bastı. Düzenlenecek olan İncir Şöleni ile bu eşsiz lezzetin markalaşması hedefleniyor.
İlkadım Belediyesi ve Yeşiltepe Yardımlaşma Derneği işbirliği ile bu sene ilk kez düzenlenecek olan festivale tüm Samsunluları davet eden Başkan Necattin Demirtaş, "Yöresel tatlarımızın tanıtımını önemsiyoruz" dedi. İlkadım ilçesi Yeşiltepe Mahallesi’nde kendine has kokusu ve tadıyla ön plana çıkan İncir için şölen heyecanı yaşanıyor. İlkadım Belediyesi’nin, bölgede yetişen ürünleri tanıtmak ve çiftçiyi desteklemek amacıyla gerçekleştirdiği etkinliklerden biri olan İncir Şöleni, bu yıl da İlkadımlılara farklı bir hafta sonu yaşatacak. 11 Eylül Pazar günü düzenlenecek olan şölende renklenecek. Yeşiltepe Mahallesi'nde (Çorak) gerçekleşecek olan festivalde, "İncir Yeme Yarışması" ve "En İyi İncir Yetiştiricisi", Kemençe ve çocuklara yönelik çeşitli etkinlikler düzenlenecek.   Şölen kapsamında düzenlenecek yarışmalarda, katılımcılara heyecanlı anlar yaşatacak. Jüri üyelerinin titiz değerlendirmeleri sonucunda “En İyi İncir Yetiştiricisi”nin belirleneceği İncir Şöleni’ninde, farklı lezzetleri festival katılımcılarıyla buluşturacak. İlkadım Belediye’si sosyal medya hesaplarında etkinlik alanına gidecek araçların belirlenen kalkış güzergahlarında bekleyen ilçe halkı ücretsiz bir şekilde etkinlik alanına ulaşım sağlayabilecek. Üretimi ve üreticiyi her zaman desteklediklerini belirten İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, "Tüm Samsun halkımızı 11 Eylül Pazar günü Yeşiltepe Mahallesinde gerçekleştirilecek olan 1. İncir Şölenine eşsiz lezzeti tatmak için bekliyorum" diye konuştu.
İlkadım Belediyesi, ilçede yetişen ve hem kokusu hem de tadıyla öne çıkan kara incir'in adını duyurmak için düğmeye bastı. Düzenlenecek olan İncir Şöleni ile bu eşsiz lezzetin markalaşması hedefleniyor.

İlkadım Belediyesi ve Yeşiltepe Yardımlaşma Derneği işbirliği ile bu sene ilk kez düzenlenecek olan festivale tüm Samsunluları davet eden Başkan Necattin Demirtaş, "Yöresel tatlarımızın tanıtımını önemsiyoruz" dedi. İlkadım ilçesi Yeşiltepe Mahallesi’nde kendine has kokusu ve tadıyla ön plana çıkan İncir için şölen heyecanı yaşanıyor. İlkadım Belediyesi’nin, bölgede yetişen ürünleri tanıtmak ve çiftçiyi desteklemek amacıyla gerçekleştirdiği etkinliklerden biri olan İncir Şöleni, bu yıl da İlkadımlılara farklı bir hafta sonu yaşatacak. 11 Eylül Pazar günü düzenlenecek olan şölende renklenecek. Yeşiltepe Mahallesi'nde (Çorak) gerçekleşecek olan festivalde, "İncir Yeme Yarışması" ve "En İyi İncir Yetiştiricisi", Kemençe ve çocuklara yönelik çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

 

Şölen kapsamında düzenlenecek yarışmalarda, katılımcılara heyecanlı anlar yaşatacak. Jüri üyelerinin titiz değerlendirmeleri sonucunda “En İyi İncir Yetiştiricisi”nin belirleneceği İncir Şöleni’ninde, farklı lezzetleri festival katılımcılarıyla buluşturacak. İlkadım Belediye’si sosyal medya hesaplarında etkinlik alanına gidecek araçların belirlenen kalkış güzergahlarında bekleyen ilçe halkı ücretsiz bir şekilde etkinlik alanına ulaşım sağlayabilecek. Üretimi ve üreticiyi her zaman desteklediklerini belirten İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, "Tüm Samsun halkımızı 11 Eylül Pazar günü Yeşiltepe Mahallesinde gerçekleştirilecek olan 1. İncir Şölenine eşsiz lezzeti tatmak için bekliyorum" diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve memleketsamsun.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.