160*600 sol
Sitenin sağ 160 600

İLKADIM'DA TEMİZLİK ÇAÇA İLE HIZLANDI!

SAMSUN 27.09.2022 - 13:20, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:16
 

İLKADIM'DA TEMİZLİK ÇAÇA İLE HIZLANDI!

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş’ın çöp toplama hizmetinde modernizasyon yaptığı kısa adı ÇAÇA olan çok amaçlı konteynır toplama aracı temiz ilkadım için ana arterlerde gece-gündüz iş başında.
İlkadım Belediyesi, çöp toplama sisteminde dikkat çeken bir değişikle halkın takdirini topluyor.Bu kapsamda bulvar ve ana caddelere yerleştirilen 3 ton kapasiteli yeni nesil konteynerler, Temizlik İşleri Müdürlüğü envanterine kazandırılan ve “ÇAÇA” adı verilen araçlarla toplanıyor. Böylece zamandan,işçilikten ve yakıttan önemli oranda tasarruf ediliyor. Ayrıca konteynerlerin kapağı çöp atıldıktan hemen sonra otomatik olarak kapandığı için, oluşacak kötü görüntüler ve kokununda önüne geçerek çevre temizliğine de katkı sağlanıyor.   “Temizlik filomuza bir yenisini daha kazandıracağız” Klasik çöp toplama sisteminden hızla vazgeçtiklerini vurgulayan İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, “3 bin litrelik yeni nesil konteynerleri kent merkezimizdeki ana arterlerde bulunan bulvara dağıtmaya başladık. Temizlik İşleri Müdürlüğümüzün bünyesinde yeni nesil çöp toplama konteynırlarından 200 adet bulunuyor.İlçemizin tamamına bu sistemi entegre edeceğiz.Çok amaçlı çöp aracı” olarak tanımlanan ÇAÇA’lar, sadece araç şoförünün kullanımıyla çalışıyor. Şu an kullanılan konvansiyonel araçlarımızda üç personel çalışıyor. Aracın arkasında iki personel yaz-kış zor şartlarda çalışıyor. Bu yeni sistemde gerçekten çok önemli kazanımlar elde etmiş oluyoruz. Böylece toplayıcı işçilere gerek kalmayacak.Boşa çıkan personellerimizi mahalle aralarında süpürme işinde mevkici olarak değerlendireceğiz. Çaça da şoför, hidrolik kol aracılığıyla kaldırdığı yeni nesil konteynerlerdeki çöpü aracın içine boşaltıyor. Konteyner, yine hidrolik kol aracılığıyla bulvar ve ana caddedeki yerlerine yerleştiriliyor. Çünkü bu aracın manevra yapabilmesi ve konteyneri kaldırıp boşaltabilmesi için geniş bir alan gerekiyor. Bunu mümkün olan her yere yaymaya gayret edeceğiz. Şu anda kullandığımız 2 aracımız var. Birisi toplama işlemi yapacak donanımda diğeri ise yıkama-dezenfekte işleminde kullanılıyor. Piyasa değeri 2 milyon lirayı bulan bir ÇAÇA aracını İlkadım’a kazandıracağız. Bu yılın sonuna kadar kentimizin birçok yerinde klasik çöp toplama sistemini değiştirmiş olacağız” dedi.   “Online çalışacak sistemle tasarruf ön planda olacak” Uygulamaya koyduğumuz sistemin verimliliğini değerlendireceğimiz pilot bölgelerden gelen sonuçlara kısa süre içinde çok tasarruflu, “Akıllı Atık Toplama Sistemi’ne” yönelik hazırlıklarında yapıldığını kaydeden Başkan Demirtaş,” Soğuğa ve güneş ışınlarına dayanıklı yeni nesil konteynırlar, atık çöp sularının dışarı sızmasını önlemek üzere tasarlanmış depoya sahip. Akıllı atık toplama sistemine entegre edilecek konteynerlerımızın içine sensör yerleştirerek bu konteynırların izleme ve takibini online olarak yapılabilecek.Sistem dolu konteynerlere doluluk alarmı verecek.Böylece elektronik sistemli ÇAÇA tarafından boş konteyleri pas geçerek hızlı ve trafiği aksatmadan boşaltım işlemini gerçekleştirecek” dedi.
İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş’ın çöp toplama hizmetinde modernizasyon yaptığı kısa adı ÇAÇA olan çok amaçlı konteynır toplama aracı temiz ilkadım için ana arterlerde gece-gündüz iş başında.

İlkadım Belediyesi, çöp toplama sisteminde dikkat çeken bir değişikle halkın takdirini topluyor.Bu kapsamda bulvar ve ana caddelere yerleştirilen 3 ton kapasiteli yeni nesil konteynerler, Temizlik İşleri Müdürlüğü envanterine kazandırılan ve “ÇAÇA” adı verilen araçlarla toplanıyor. Böylece zamandan,işçilikten ve yakıttan önemli oranda tasarruf ediliyor. Ayrıca konteynerlerin kapağı çöp atıldıktan hemen sonra otomatik olarak kapandığı için, oluşacak kötü görüntüler ve kokununda önüne geçerek çevre temizliğine de katkı sağlanıyor.

 

“Temizlik filomuza bir yenisini daha kazandıracağız”

Klasik çöp toplama sisteminden hızla vazgeçtiklerini vurgulayan İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, “3 bin litrelik yeni nesil konteynerleri kent merkezimizdeki ana arterlerde bulunan bulvara dağıtmaya başladık. Temizlik İşleri Müdürlüğümüzün bünyesinde yeni nesil çöp toplama konteynırlarından 200 adet bulunuyor.İlçemizin tamamına bu sistemi entegre edeceğiz.Çok amaçlı çöp aracı” olarak tanımlanan ÇAÇA’lar, sadece araç şoförünün kullanımıyla çalışıyor. Şu an kullanılan konvansiyonel araçlarımızda üç personel çalışıyor. Aracın arkasında iki personel yaz-kış zor şartlarda çalışıyor. Bu yeni sistemde gerçekten çok önemli kazanımlar elde etmiş oluyoruz. Böylece toplayıcı işçilere gerek kalmayacak.Boşa çıkan personellerimizi mahalle aralarında süpürme işinde mevkici olarak değerlendireceğiz. Çaça da şoför, hidrolik kol aracılığıyla kaldırdığı yeni nesil konteynerlerdeki çöpü aracın içine boşaltıyor. Konteyner, yine hidrolik kol aracılığıyla bulvar ve ana caddedeki yerlerine yerleştiriliyor. Çünkü bu aracın manevra yapabilmesi ve konteyneri kaldırıp boşaltabilmesi için geniş bir alan gerekiyor. Bunu mümkün olan her yere yaymaya gayret edeceğiz. Şu anda kullandığımız 2 aracımız var. Birisi toplama işlemi yapacak donanımda diğeri ise yıkama-dezenfekte işleminde kullanılıyor. Piyasa değeri 2 milyon lirayı bulan bir ÇAÇA aracını İlkadım’a kazandıracağız. Bu yılın sonuna kadar kentimizin birçok yerinde klasik çöp toplama sistemini değiştirmiş olacağız” dedi.

 

“Online çalışacak sistemle tasarruf ön planda olacak”

Uygulamaya koyduğumuz sistemin verimliliğini değerlendireceğimiz pilot bölgelerden gelen sonuçlara kısa süre içinde çok tasarruflu, “Akıllı Atık Toplama Sistemi’ne” yönelik hazırlıklarında yapıldığını kaydeden Başkan Demirtaş,” Soğuğa ve güneş ışınlarına dayanıklı yeni nesil konteynırlar, atık çöp sularının dışarı sızmasını önlemek üzere tasarlanmış depoya sahip. Akıllı atık toplama sistemine entegre edilecek konteynerlerımızın içine sensör yerleştirerek bu konteynırların izleme ve takibini online olarak yapılabilecek.Sistem dolu konteynerlere doluluk alarmı verecek.Böylece elektronik sistemli ÇAÇA tarafından boş konteyleri pas geçerek hızlı ve trafiği aksatmadan boşaltım işlemini gerçekleştirecek” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve memleketsamsun.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.