Altın yumurtlayan dernek
Türkiye'nin farklı noktalarından gelen tavuk yetiştiricileri Eskişehir'de buluşurken süs tavukları da görücüye çıkarıldı. Federasyon tarafından birçok farklı şehirde belirli aralıklarla yapılan açık arttırmalarda, yerel derneklere maddi destek sağlanıyor. Son olarak Eskişehir’de yapılan açık arttırmada bir çift süs tavuğu 7 bin 226 liradan alıcı buldu. Tavukları satın alan isim ise derneğin Afyonkarahisar şubesinden Adem Çeliktaş isimli vatandaş oldu. Çeliktaş, Trabzon’daki açık arttırmada da bir tavuk ve bir horozu 30 bin 461 liraya satın almıştı.
“DERNEKLERİMİZE MADDİ DESTEK SAĞLIYORUZ"
Süs Tavukları ve Bahçe Hayvanları Federasyonu Başkanı Ömer Kılıçoğlu, bu tip organizasyonların dernekler arasındaki dostluğu ve samimiyeti arttırdığını vurguladı. Bu tarz etkinliklerle derneklerin maddi sıkıntılarını aşmaya çalıştıklarını belirten Kılıçoğlu, "Avrupa’da yaklaşık 200 yıldır dernekler ve federasyonlar var. Oldukça prestijli bir hobi. Örneğin, Avrupa’da şampiyon olan bir hayvana Hollanda Kralı, Belçika yetkilileri madalyalar yolluyor. Ülkemizde yeni gelişen bir hobi. Bunu yaygınlaştırmaya çalışıyoruz. Derneklerimiz yeni olduğu için yapılan organizasyonlarda çeşitli maddi imkansızlıklar oluyor. Biz de bu imkansızlıkları ortadan kaldırabilmek için bu tip organizasyonlar düzenliyoruz. Burada satılan tavuklar 7 bin liraya, 10 bin liraya satılıyor gibi görünüyor ama aslında bu tavuğun fiyatı değil. Buradaki amaç, derneğin kasasına yardım olarak kalsın diye bir para koyabilmek. Yoksa o tavukların değeri 200-300 liradan fazla değil” ifadelerini kullandı.
“TAVUKLAR GELİP GEÇER, ÖNEMLİ OLAN DOSTLUK"
Eskişehir'deki açık arttırmayı da kazanan isim Adem Çeliktaş ise yapılan bu organizasyonlar ile dernekler arasındaki birlik ve beraberliğin pekişmesinin hedeflendiğini belirtti. İki hafta içerisinde 4 süs hayvanına 37 bin 687 TL veren Çeliktaş, "Biz canlı olan her şeye değer veririz. Canlı olan her şey bizim için değerlidir. Bütün canlıları seviyoruz Tavuk gelir geçer, önemli olan kalıcı dostluk. Yüzde 50 hobi, yüzde 50 de satış amaçlı alıyoruz. Hobi payı da var. Normal tavuklara göre bunlar biraz daha nazik. Diğerlerine göre bunlar biraz daha özen istiyor. Böylesine bir ortamda bulunmak bizi mutlu ediyor” dedi.