Kıranköy Mezarlığında Ağaç Kesimlerine Tepki!

Samsun’un İlkadım İlçesinde bulunan ve Büyükşehir Belediyesi kontrolünde olan Kıranköy Mezarlığında gerçekleştirilen ağaç kesimleri tepki topluyor. Kesimleri, ağaç katliamı olarak olarak değerlendiren vatandaşların yanı sıra, bu kesimler sırasında yakınlarının mezarları zarar gören vatandaşların da tepkileri artıyor.

Şikayetlerini, Samsun Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğüne ilettiklerini, ancak oradan da “Görmedik, duymadık, bilmiyoruz. Belki vatandaş kesmiştir” şeklinde yanıt aldıklarını kaydeden Enis Özman, “Hem ağaçlar kesildi, hem mezarlığımız zarar gördü. Mezarlıklar Müdürlüğüne giderek şikayetimi dile getirdim. Mezarlık bilgimizi aldılar ve ertesi gün kırılan mermer mezarlık parçalarımızı, sağlammış gibi, iğreti bir şekilde mezarımızın üzerine bıraktılar. Bu tür ağaç kesimleri, mezarlıklara zarar vermesin diye yapılabilir ama bir mezarlığı korumak için onlarca mezarlığa zarar vermek çok mantıksız. Hem de bu kadar çok ağacın kesilmesine gerek yoktu” dedi.

Bir yanda hızla kesilen ve sayıları sürekli artan ağaçlar, diğer yanda bu kesimler sırasında zarar gören mezarlıklar sebebiyle gösterilen tepki karşısında Büyükşehir Belediyesinden nasıl bir yanıt geleceği merak konusu oldu. Ayrıca ağaçları kesmek yerine, başka bir alana taşımak için neden bir çalışma yapılmadığı da merak ediliyor.