160*600 sol
Sitenin sağ 160 600

DEMİRTAŞ'TAN GÜZEL PROJE!

GÜNDEM (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.05.2022 - 11:18, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:16
 

DEMİRTAŞ'TAN GÜZEL PROJE!

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, her mahalleye bir kreş ve kültür evi kazandırılması için düğmeye bastı.
İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş’ın İlkadım'ın tüm mahallelerinde hayata geçecek olan “Her Mahalleye Kreş ve Kültür Evi” projesi’nin ilk ayağı olan Çatalarmut Kreş ve Kültür Evi hizmete açıldı. Başkan Demirtaş,”Tüm mahallelerimize yapmayı düşündüğümüz projemiz, hedeflediğimiz neticeyi ulaşırsa yaygın hale getireceğiz” dedi. Daha çok eğitimde fırsat eşitliğinden mahrum kalan çocuklara yönelik İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş tarafından hayata geçirilen “Her mahalleye Bir Kreş” uygulaması meyvelerini veriyor.ilk olarak Çatalarmut Mahallesi’nde kurulan “Kreş ve Kültür Evi” 50 çocuk kapasitesi ve 200 m2 çocuk oyun alanının yanı sıra ve 7/24 güvenlik kameralı, korunaklı mekanda eğitimlerini alacak. “Küçük yaştaki çocuklarımıza kimlik kazandıracağız” Çocuklarımız için hayati öneme sahip okul öncesi eğitime katkı sağlayan ayrıca çalışan anneler içinde büyük bir kolaylık olacak olan“Kreş ve Kültür Evi” yerinde inceleyen Başkan Demirtaş’a,Kreş Müdürü Recep Aslan bilgiler aktardı. İlkadım’da ilçesinin adına yakışır uygulama hakkında bilgi aktaran İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş,” Öncelikle belediye hizmet binamızda faaliyete geçirdiğimiz kreşimizin akabinde belediyemizde de bir kreş müdürlüğü kurduk. ”Her Mahalleye Kreş ve Kültür Evi” projemizdeki amacımız dar gelirli ailelerimizin çocuklarını topluma kazandırılması açısından çok önemsediğimiz bir projemiz. Küçük yaşta çocuklarımıza bir kimlik kazandırmak için ortak payda ve dayanışmayı artırmayı ve eğitimli ellerde kişilik kazanları için böyle bir uygulamayı ilçemizde hayata geçirdik. İlk olarak Çatalarmut mahallemizde hizmete geçireceğimiz uygulama ile buradan edineceğimiz tecrübe ve duruma göre sırasıyla Zeytinlik, İlyasköy, Badırlı (Ataköy) başta olmak üzere tüm mahallelerimizde uygulamaya devam ettireceğiz. İlçemizin kendi kendine yetebilen bir potansiyele, oluşturabilme gayretimizi sürdürüyoruz. Biz İlkadım’da bütün planlarımızı geleceği daha güzel şekilde olmasına gayret ediyoruz” dedi. “Çocuk ve anne arasındaki iletişim bağı kopmayacak” Bu eğitim yuvalarında Halk Eğitim destekli belediye iş birliğiyle usta eğitmenlerle geleceğimizin teminatı olan yavrularımızın gelişimine destek verileceğini sözlerine ekleyen Başkan Demirtaş,” Kreş ve Kültür Evi” projemizle hem çocukları hem de annelerimizin bağını koparmadan büyüklerin taleplerini de dikkate alarak biçki-dikiş, nakış başta olmak üzere 70’e yakın kurslarımıza yönelik kurs vereceğiz. Çocuklar yuvada eğitimlerini alırken annelerimiz de burada kurs alarak iletişimi koparmadan daha faydalı olacağını düşünüyorum” dedi.
İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, her mahalleye bir kreş ve kültür evi kazandırılması için düğmeye bastı.

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş’ın İlkadım'ın tüm mahallelerinde hayata geçecek olan “Her Mahalleye Kreş ve Kültür Evi” projesi’nin ilk ayağı olan Çatalarmut Kreş ve Kültür Evi hizmete açıldı. Başkan Demirtaş,”Tüm mahallelerimize yapmayı düşündüğümüz projemiz, hedeflediğimiz neticeyi ulaşırsa yaygın hale getireceğiz” dedi.

Daha çok eğitimde fırsat eşitliğinden mahrum kalan çocuklara yönelik İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş tarafından hayata geçirilen “Her mahalleye Bir Kreş” uygulaması meyvelerini veriyor.ilk olarak Çatalarmut Mahallesi’nde kurulan “Kreş ve Kültür Evi” 50 çocuk kapasitesi ve 200 m2 çocuk oyun alanının yanı sıra ve 7/24 güvenlik kameralı, korunaklı mekanda eğitimlerini alacak.

“Küçük yaştaki çocuklarımıza kimlik kazandıracağız”

Çocuklarımız için hayati öneme sahip okul öncesi eğitime katkı sağlayan ayrıca çalışan anneler içinde büyük bir kolaylık olacak olan“Kreş ve Kültür Evi” yerinde inceleyen Başkan Demirtaş’a,Kreş Müdürü Recep Aslan bilgiler aktardı. İlkadım’da ilçesinin adına yakışır uygulama hakkında bilgi aktaran İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş,” Öncelikle belediye hizmet binamızda faaliyete geçirdiğimiz kreşimizin akabinde belediyemizde de bir kreş müdürlüğü kurduk. ”Her Mahalleye Kreş ve Kültür Evi” projemizdeki amacımız dar gelirli ailelerimizin çocuklarını topluma kazandırılması açısından çok önemsediğimiz bir projemiz. Küçük yaşta çocuklarımıza bir kimlik kazandırmak için ortak payda ve dayanışmayı artırmayı ve eğitimli ellerde kişilik kazanları için böyle bir uygulamayı ilçemizde hayata geçirdik. İlk olarak Çatalarmut mahallemizde hizmete geçireceğimiz uygulama ile buradan edineceğimiz tecrübe ve duruma göre sırasıyla Zeytinlik, İlyasköy, Badırlı (Ataköy) başta olmak üzere tüm mahallelerimizde uygulamaya devam ettireceğiz. İlçemizin kendi kendine yetebilen bir potansiyele, oluşturabilme gayretimizi sürdürüyoruz. Biz İlkadım’da bütün planlarımızı geleceği daha güzel şekilde olmasına gayret ediyoruz” dedi.

“Çocuk ve anne arasındaki iletişim bağı kopmayacak”

Bu eğitim yuvalarında Halk Eğitim destekli belediye iş birliğiyle usta eğitmenlerle geleceğimizin teminatı olan yavrularımızın gelişimine destek verileceğini sözlerine ekleyen Başkan Demirtaş,” Kreş ve Kültür Evi” projemizle hem çocukları hem de annelerimizin bağını koparmadan büyüklerin taleplerini de dikkate alarak biçki-dikiş, nakış başta olmak üzere 70’e yakın kurslarımıza yönelik kurs vereceğiz. Çocuklar yuvada eğitimlerini alırken annelerimiz de burada kurs alarak iletişimi koparmadan daha faydalı olacağını düşünüyorum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve memleketsamsun.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.