160*600 sol
Sitenin sağ 160 600

İLKADIM BELEDİYESİ KAĞIT TOPLAYICILARI SİSTEME DAHİL ETTİ

SAMSUN 09.08.2022 - 11:17, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:16
 

İLKADIM BELEDİYESİ KAĞIT TOPLAYICILARI SİSTEME DAHİL ETTİ

İlkadım Belediyesi başlattığı yeni uygulamayla, ilçede bulunan çek çek diye tabir edilen kağıt toplayıcılarını Sıfır Atık Bilgi Sistemine dahil ederek, dönüştürülebilir atıkların sağlıklı toplanması ve geri dönüşüm sitemine aktarılması süreçlerini kayıt altına alacak.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafında yayınlanan genelge ile mülki idare amirlerinin uygulamaya yönelik gerekli koordinasyonu sağlamaları, belediyelerin ise saha uygulamaları ile tertip ve tedbirleri mevzuata uygun yürütmeleri talep edilmesi ile harekete geçen İlkadım Belediyesi, plastik, kağıt ve metal gibi değerlendirilebilir atıkların toplanmasına çekidüzen getiren ve bir işletmeye bağlı olmaksızın atık toplayıcılığı yapanları kayıt altına alıyor. 18 yaş ve üzerinde, faaliyet göstere toplayıcılar TC kimlik numarası, kullanılan aracın ruhsatı ve iletişim bilgileriyle İlkadım Belediyesi İklim Değişliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü başvuruda bulunuyor.Başvurularda yoğunluk yaşayan müdürlük kayıt altına alınan bilgiler il veya ilçe emniyet müdürlüklerine ve jandarma komutanlıklarında oluşturulan komisyon tarafından değerlendirilerek belgeleri uygun bulunanları başvuru süreci tamamlanarak atık toplayıcısı, Sıfır Atık Bilgi Sistemi'ne kaydedilecek ve "Bağımsız Sıfır Atık Toplayıcısı Kartı" sahibi olabilecek.   “Çevreye ve geri dönüşüme önem veriyoruz”   Atıkların çevreye zarar vermeden toplanarak geri dönüşüm sistemine entegre edilmesi ve kaynakların tasarruflu kullanılmasını sağlamaya yönelik genelge çerçevesinde Belediyemizce başlattığımız uygulamayla, ilçemizdeki atık toplayıcılarını kayıt altına alarak denetimlerini sağlayacağız diyen İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş,”İlçemizde başlattığımız uygulamayla, herhangi bir işletmeye bağlı olmaksızın atık toplayıcılığı yapanları ‘Sıfır Atık Bilgi Sistemi’ ne dahil ediyoruz. Böylece atıkların toplanmasından yeniden dönüştürüleceği tesislere ulaştırılmasına kadarki süreçlerin sağlıklı denetimini gerçekleştirmiş olacağız.Teknolojik gelişmelerden faydalanarak işleyişin her aşamasını yakında takip edeceğimiz bir sistem için çalışmalara başladık. Geleceğin dünyasını bugünden koruyacak bu önlemlerin uygulanmasında tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de hassasiyetle alınan bu önlemlerin uygulanmasına önem veriyoruz. Bu bağlamda ilçemizde faaliyet yapan tüm atık toplayıcılarını, ivedilikle Belediyemize başvurarak sisteme kayıt yaptırmalarını bekliyoruz” dedi.
İlkadım Belediyesi başlattığı yeni uygulamayla, ilçede bulunan çek çek diye tabir edilen kağıt toplayıcılarını Sıfır Atık Bilgi Sistemine dahil ederek, dönüştürülebilir atıkların sağlıklı toplanması ve geri dönüşüm sitemine aktarılması süreçlerini kayıt altına alacak.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafında yayınlanan genelge ile mülki idare amirlerinin uygulamaya yönelik gerekli koordinasyonu sağlamaları, belediyelerin ise saha uygulamaları ile tertip ve tedbirleri mevzuata uygun yürütmeleri talep edilmesi ile harekete geçen İlkadım Belediyesi, plastik, kağıt ve metal gibi değerlendirilebilir atıkların toplanmasına çekidüzen getiren ve bir işletmeye bağlı olmaksızın atık toplayıcılığı yapanları kayıt altına alıyor. 18 yaş ve üzerinde, faaliyet göstere toplayıcılar TC kimlik numarası, kullanılan aracın ruhsatı ve iletişim bilgileriyle İlkadım Belediyesi İklim Değişliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü başvuruda bulunuyor.Başvurularda yoğunluk yaşayan müdürlük kayıt altına alınan bilgiler il veya ilçe emniyet müdürlüklerine ve jandarma komutanlıklarında oluşturulan komisyon tarafından değerlendirilerek belgeleri uygun bulunanları başvuru süreci tamamlanarak atık toplayıcısı, Sıfır Atık Bilgi Sistemi'ne kaydedilecek ve "Bağımsız Sıfır Atık Toplayıcısı Kartı" sahibi olabilecek.

 

“Çevreye ve geri dönüşüme önem veriyoruz”

 

Atıkların çevreye zarar vermeden toplanarak geri dönüşüm sistemine entegre edilmesi ve kaynakların tasarruflu kullanılmasını sağlamaya yönelik genelge çerçevesinde Belediyemizce başlattığımız uygulamayla, ilçemizdeki atık toplayıcılarını kayıt altına alarak denetimlerini sağlayacağız diyen İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş,”İlçemizde başlattığımız uygulamayla, herhangi bir işletmeye bağlı olmaksızın atık toplayıcılığı yapanları ‘Sıfır Atık Bilgi Sistemi’ ne dahil ediyoruz. Böylece atıkların toplanmasından yeniden dönüştürüleceği tesislere ulaştırılmasına kadarki süreçlerin sağlıklı denetimini gerçekleştirmiş olacağız.Teknolojik gelişmelerden faydalanarak işleyişin her aşamasını yakında takip edeceğimiz bir sistem için çalışmalara başladık. Geleceğin dünyasını bugünden koruyacak bu önlemlerin uygulanmasında tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de hassasiyetle alınan bu önlemlerin uygulanmasına önem veriyoruz. Bu bağlamda ilçemizde faaliyet yapan tüm atık toplayıcılarını, ivedilikle Belediyemize başvurarak sisteme kayıt yaptırmalarını bekliyoruz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve memleketsamsun.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.