160*600 sol
Sitenin sağ 160 600

İLKADIM'DA KADRO SİYASETİ! DEMİRTAŞ İDDİALARA CEVAP VERDİ!

SAMSUN 06.09.2022 - 18:00, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:16
 

İLKADIM'DA KADRO SİYASETİ! DEMİRTAŞ İDDİALARA CEVAP VERDİ!

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, sözleşmeli personel alımı konusunda eleştiri yapan AK Parti İlçe Başkanı Mücahit Erbin'in konuya yaklaşımının doğru olmadığını belirterek, ''Pazarlık içinde değiliz. Sizin aldıklarınızı atmadık, kadro veriyoruz. Anlaşarak iş yapmaya çalışıyoruz'' dedi.
İlkadım Belediye Meclisi'nde tartışmalara yol açan ve Cumhur İttifakı'nda anlaşmazlığa yol açan sözleşmeli kadro konusu gündem oldu. AK Parti İlkadım İlçe Başkanı Mücahit Erbin, Cumhur İttifakı'nda yaşanan anlaşmazlığın ardından sosyal medya hesabından konuyla ilgili, ''Sayın İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş bakalım sözleşmeli personelleri kimlere peşkeş çekeceksin?'' sorusunu sormuştu.   Mecliste olan tartışmaları ve AK Parti İlkadım İlçe Başkanı Mücahit Erbin'in eleştirilerini sorduğumuz Başkan Demirtaş, devletin açtığı kadrolar konusunda bütün partilerin grup başkanları ile görüştüğünü belirterek, ''Ülke gündeminde olan sözleşmeli kadro konusunda mutabakat sağlamak amacıyla görüşmelerimiz oldu. Bu devlet politikası. Biz sadece sözleşmeli memur kadrosuna alıyoruz. Görüşmelerin ardından AK Parti İlçe Başkanı kabul etmemiş. İktidar biziz, ben işimi her türlü görürüm mantığıyla yaklaşmak doğru bir yaklaşım değil. Bizim kadroya alacağımız adam sayısı çok az. AK Parti döneminde alınanlar var. Biz onların aldıklarını işten atmadık, kadro veriyoruz'' dedi.   Seçimlerde oluşan meclis yapısı ile milletin kendilerine, ''Muhalefetle anlaşarak iş yapacaksın'' mesajı verdiği hatırlatan Başkan Demirtaş, ''Bizim için adil değil diye konuşuyorlar. Hepsi ile görüştük. Mecliste koalisyon var. Milletin bize verdiği mesaj doğrultusunda Anlaşarak iş yapmaya çalışıyoruz. Pazarlık içinde değiliz. Kendileri geçmiş dönemde adil davranmışlar mı? Kimlerin akrabası var? Kadro işlerinin nasıl olduğunu biliyoruz. Norm kadrolara uyan kişiler atanacaktır'' diye konuştu.
İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, sözleşmeli personel alımı konusunda eleştiri yapan AK Parti İlçe Başkanı Mücahit Erbin'in konuya yaklaşımının doğru olmadığını belirterek, ''Pazarlık içinde değiliz. Sizin aldıklarınızı atmadık, kadro veriyoruz. Anlaşarak iş yapmaya çalışıyoruz'' dedi.

İlkadım Belediye Meclisi'nde tartışmalara yol açan ve Cumhur İttifakı'nda anlaşmazlığa yol açan sözleşmeli kadro konusu gündem oldu. AK Parti İlkadım İlçe Başkanı Mücahit Erbin, Cumhur İttifakı'nda yaşanan anlaşmazlığın ardından sosyal medya hesabından konuyla ilgili, ''Sayın İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş bakalım sözleşmeli personelleri kimlere peşkeş çekeceksin?'' sorusunu sormuştu.

 

Mecliste olan tartışmaları ve AK Parti İlkadım İlçe Başkanı Mücahit Erbin'in eleştirilerini sorduğumuz Başkan Demirtaş, devletin açtığı kadrolar konusunda bütün partilerin grup başkanları ile görüştüğünü belirterek, ''Ülke gündeminde olan sözleşmeli kadro konusunda mutabakat sağlamak amacıyla görüşmelerimiz oldu. Bu devlet politikası. Biz sadece sözleşmeli memur kadrosuna alıyoruz. Görüşmelerin ardından AK Parti İlçe Başkanı kabul etmemiş. İktidar biziz, ben işimi her türlü görürüm mantığıyla yaklaşmak doğru bir yaklaşım değil. Bizim kadroya alacağımız adam sayısı çok az. AK Parti döneminde alınanlar var. Biz onların aldıklarını işten atmadık, kadro veriyoruz'' dedi.

 

Seçimlerde oluşan meclis yapısı ile milletin kendilerine, ''Muhalefetle anlaşarak iş yapacaksın'' mesajı verdiği hatırlatan Başkan Demirtaş, ''Bizim için adil değil diye konuşuyorlar. Hepsi ile görüştük. Mecliste koalisyon var. Milletin bize verdiği mesaj doğrultusunda Anlaşarak iş yapmaya çalışıyoruz. Pazarlık içinde değiliz. Kendileri geçmiş dönemde adil davranmışlar mı? Kimlerin akrabası var? Kadro işlerinin nasıl olduğunu biliyoruz. Norm kadrolara uyan kişiler atanacaktır'' diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve memleketsamsun.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.