160*600 sol
Sitenin sağ 160 600

İŞKUR SAMSUN YÖNETİCİSİNDEN SAMPA'YA İSTİHDAM ENGELİ

SAMSUN 26.08.2022 - 10:29, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:16
 

İŞKUR SAMSUN YÖNETİCİSİNDEN SAMPA'YA İSTİHDAM ENGELİ

Samsun’da binlerce gencin istihdam edilmesini sağlayan SAMPA Otomotiv’e, İŞKUR’da görevli bir yöneticinin keyfi olarak engel olmaya çalıştığı iddiası şaşırttı!
Samsun merkezli olarak hizmet veren ve 140 farklı ülkeye ihracat yapan SAMPA Otomotiv, 3 bin’e yakın Samsunlu genci de istihdam etmesiyle biliniyor. Şehrin önemli iş kapılarından birisi olarak adlandırılan ünlü otomotiv markası, yine Samsun’dan 115 yeni işçi almak için düğmeye bastı. SAMPA İnsan Kaynakları Müdürlüğü tarafından yapılan görüşmeler sonucunda belirlenen 115 genç, yeni işlerine başlamak için heyecanla beklerken, evraklarının İŞKUR Samsun İl Müdürlüğünde görevli bir yöneticinin masasında keyfi olarak bekletildiği iddiaları ortaya atıldı.   Konuyla ilgili bilgi aldığımız SAMPA ve İŞKUR kaynaklarının iddialarına göre; İŞKUR Samsun İl Müdürlüğünde yönetici olarak görev yapan bir kişinin, SAMPA patronlarıyla tanışma hevesi içerisinde olduğu ve tanışamadığı için de evrakları imzalamadığı öğrenildi. Konuyla ilgili olarak kendisiyle görüşmeye giden şirket yöneticilerine de, “Benim muhatabım siz değilsiniz” şeklinde konuştuğu iddia edilen yöneticin, bu tavrı nedeniyle 115 işçinin işe başlayamadığı öne sürüldü! Bir taraftan hükümetin işsizlikle mücadele noktasında attığı önemli adımların dikkat çektiği bugünlerde, İŞKUR İl Müdürlüğündeki üst düzey yöneticinin kişisel hırs ve heveslerinden dolayı gençlerin işe başlamasına engel olduğu iddiaları üzerine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Samsun Valiliğinin nasıl bir adım atacağı merak konusu oldu.
Samsun’da binlerce gencin istihdam edilmesini sağlayan SAMPA Otomotiv’e, İŞKUR’da görevli bir yöneticinin keyfi olarak engel olmaya çalıştığı iddiası şaşırttı!

Samsun merkezli olarak hizmet veren ve 140 farklı ülkeye ihracat yapan SAMPA Otomotiv, 3 bin’e yakın Samsunlu genci de istihdam etmesiyle biliniyor. Şehrin önemli iş kapılarından birisi olarak adlandırılan ünlü otomotiv markası, yine Samsun’dan 115 yeni işçi almak için düğmeye bastı. SAMPA İnsan Kaynakları Müdürlüğü tarafından yapılan görüşmeler sonucunda belirlenen 115 genç, yeni işlerine başlamak için heyecanla beklerken, evraklarının İŞKUR Samsun İl Müdürlüğünde görevli bir yöneticinin masasında keyfi olarak bekletildiği iddiaları ortaya atıldı.

 

Konuyla ilgili bilgi aldığımız SAMPA ve İŞKUR kaynaklarının iddialarına göre; İŞKUR Samsun İl Müdürlüğünde yönetici olarak görev yapan bir kişinin, SAMPA patronlarıyla tanışma hevesi içerisinde olduğu ve tanışamadığı için de evrakları imzalamadığı öğrenildi. Konuyla ilgili olarak kendisiyle görüşmeye giden şirket yöneticilerine de, “Benim muhatabım siz değilsiniz” şeklinde konuştuğu iddia edilen yöneticin, bu tavrı nedeniyle 115 işçinin işe başlayamadığı öne sürüldü! Bir taraftan hükümetin işsizlikle mücadele noktasında attığı önemli adımların dikkat çektiği bugünlerde, İŞKUR İl Müdürlüğündeki üst düzey yöneticinin kişisel hırs ve heveslerinden dolayı gençlerin işe başlamasına engel olduğu iddiaları üzerine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Samsun Valiliğinin nasıl bir adım atacağı merak konusu oldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve memleketsamsun.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.