160*600 sol
Sitenin sağ 160 600

SAMSUN'DA 15 TEMMUZ TÖRENLERİ

SAMSUN 16.07.2022 - 12:41, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:16
 

SAMSUN'DA 15 TEMMUZ TÖRENLERİ

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında Samsun'da gerçekleştirilen anma etkinlikleri, binlerce Samsunluyu Cumhuriyet Meydanında buluşturdu.
Samsun'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında gerçekleştirilen anma etkinlikleri, yoğun katılım eşliğinde gerçekleştirildi. Etkinlikler kapsamında şehitlik ziyareti ile başlayan program, Büyük Cami'de mevlid okutulmasıyla devam etti. Daha sonra İlkadım İlçesi 56'lar mevkiinde bulunan DSİ Bölge Müdürlüğü önünden, dev Türk Bayrağı ve mehter takımı eşliğinde başlayan yürüyüş, Cumhuriyet Meydanında son buldu.   Samsun Cumhuriyet Meydanında buluşan binlerce kişi, hain geceye lanet okurken, Kur'an-ı Kerim Güzel Okuma yarışı birincisi Çarşamba Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Hafız Mustafa şehitler için Kur’an okudu. Okumasının ardından İl Müftüsü Seyfullah Çakır tarafından dualar edildi. 15 Temmuz görüntülerinin izlenmesinin ardından konuşmalara geçildi.   Anma etkinliklerinde konuşarak, alanda bulunanlara seslenen Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, "Hain darbe girişimi Cumhurbaşkanımızın çağrısı ve 85 milyon vatandaşın sokaklara dökülmesiyle bastırıldı. O gün vatandaşlar sokağa çıkmadan önce sadece bir abdest almayı düşündü. Şehitlerimiz oldu. Onlar canlarını verdiği için bizler şuan da buradayız. Tabii Samsun deyince Milli Mücadele şehriyiz. 15 Temmuz’da bu basiretini tüm ülkemizde olduğu gibi göstermiştir. Zor bir coğrafyadayız. Cumhurbaşkanımızın çağrısı ile hain FETÖ belasından kurtulmuş olduk. Tabii hiçbir zaman bitmedi. Tabii milli sanayimiz şahlandı. İHA, SİHA’larımız sayesinden şuanda Doğu’da, Güneydoğu’da ve sınırlarımızın ötesinde başarılı bir mücadeleyi güvenlik güçlerimiz vermeye devam ediyor” şeklinde konuştu.   Gecede AK Parti Samsun Milletvekilli Ahmet Demircan, Yusuf Ziya Yılmaz ve siyasi parti temsilcileri de birer konuşma gerçekleştirdi. Konuşmaların ardından sancak koşusunu tamamlayan sporcular, taşıdıkları sancağı Samsun Valisi Zülkif Dağlı’ya takdim etti. Sancağı öperek alnına koyan Vali Dağlı, gençlere teşekkür etti. Anma programı, gazi ve öğrencilerin şiir okuması, mehter gösterisi, halk müziği korosu dinletisi ile sürdü. Saatler 00.13’ü gösterdiğinde ise kentteki tüm camilerden sala sesleri yükseldi. Samsun'u buluşturan anma etkinliklerine, Samsun Garnizon Komutanı Topçu Kıdemli Albay İbrahim Camcı, Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal , İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, ilçe kaymakamları, askeri ve mülki erkan, STK temsilcileri, şehit aileleri, gaziler, oda başkanları ve binlerce Samsunlu katıldı.  
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında Samsun'da gerçekleştirilen anma etkinlikleri, binlerce Samsunluyu Cumhuriyet Meydanında buluşturdu.

Samsun'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında gerçekleştirilen anma etkinlikleri, yoğun katılım eşliğinde gerçekleştirildi. Etkinlikler kapsamında şehitlik ziyareti ile başlayan program, Büyük Cami'de mevlid okutulmasıyla devam etti. Daha sonra İlkadım İlçesi 56'lar mevkiinde bulunan DSİ Bölge Müdürlüğü önünden, dev Türk Bayrağı ve mehter takımı eşliğinde başlayan yürüyüş, Cumhuriyet Meydanında son buldu.

 

Samsun Cumhuriyet Meydanında buluşan binlerce kişi, hain geceye lanet okurken, Kur'an-ı Kerim Güzel Okuma yarışı birincisi Çarşamba Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Hafız Mustafa şehitler için Kur’an okudu. Okumasının ardından İl Müftüsü Seyfullah Çakır tarafından dualar edildi. 15 Temmuz görüntülerinin izlenmesinin ardından konuşmalara geçildi.


 
Anma etkinliklerinde konuşarak, alanda bulunanlara seslenen Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, "Hain darbe girişimi Cumhurbaşkanımızın çağrısı ve 85 milyon vatandaşın sokaklara dökülmesiyle bastırıldı. O gün vatandaşlar sokağa çıkmadan önce sadece bir abdest almayı düşündü. Şehitlerimiz oldu. Onlar canlarını verdiği için bizler şuan da buradayız. Tabii Samsun deyince Milli Mücadele şehriyiz. 15 Temmuz’da bu basiretini tüm ülkemizde olduğu gibi göstermiştir. Zor bir coğrafyadayız. Cumhurbaşkanımızın çağrısı ile hain FETÖ belasından kurtulmuş olduk. Tabii hiçbir zaman bitmedi. Tabii milli sanayimiz şahlandı. İHA, SİHA’larımız sayesinden şuanda Doğu’da, Güneydoğu’da ve sınırlarımızın ötesinde başarılı bir mücadeleyi güvenlik güçlerimiz vermeye devam ediyor” şeklinde konuştu.

 

Gecede AK Parti Samsun Milletvekilli Ahmet Demircan, Yusuf Ziya Yılmaz ve siyasi parti temsilcileri de birer konuşma gerçekleştirdi. Konuşmaların ardından sancak koşusunu tamamlayan sporcular, taşıdıkları sancağı Samsun Valisi Zülkif Dağlı’ya takdim etti. Sancağı öperek alnına koyan Vali Dağlı, gençlere teşekkür etti. Anma programı, gazi ve öğrencilerin şiir okuması, mehter gösterisi, halk müziği korosu dinletisi ile sürdü. Saatler 00.13’ü gösterdiğinde ise kentteki tüm camilerden sala sesleri yükseldi.

Samsun'u buluşturan anma etkinliklerine, Samsun Garnizon Komutanı Topçu Kıdemli Albay İbrahim Camcı, Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal , İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, ilçe kaymakamları, askeri ve mülki erkan, STK temsilcileri, şehit aileleri, gaziler, oda başkanları ve binlerce Samsunlu katıldı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve memleketsamsun.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.