160*600 sol
Sitenin sağ 160 600

SAMSUN'DA MECLİS ÜYELERİ YOLUNDA! İL BAŞKANLARI SESSİZ!

SAMSUN 10.09.2022 - 12:15, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:16
 

SAMSUN'DA MECLİS ÜYELERİ YOLUNDA! İL BAŞKANLARI SESSİZ!

5393 Sayılı Belediye Kanunun 28. maddesini ihlal ederek, görev yaptıkları belediyelerle ticaret yaparak zenginleşmeye devam eden bazı meclis üyelerine, partilerinin yöneticileri neden ses çıkarmıyor? Samsun'da meclis üyeliği yoluyla parayı bulan meclis üyeleri kimler?
  5393 Sayılı Belediye Kanunu kapsamında, belediye meclis üyelerinin görev ve yetkileri ile neleri yapamayacakları net bir şekilde yer alıyor. Kanunun 28. maddesinde, meclis üyelerinin görev süreçleri ile bu sürecin sona ermesinden itibaren bir yıl boyunca görev yaptıkları belediyede ticaret yapamayacakları açık bir şekilde ifade ediliyor. Belediye kanununda yer bulan bu maddeye göre belediye ve belediyeye bağlı kuruluşlarla, doğrudan ya da dolaylı yoldan ticaret yapmaması gereken Samsun’daki birçok meclis üyesinin, yasak olan bu ticaretler ile yükselişe geçtiği görülüyor. MECLİSTEN ZENGİNLİĞE! Samsun’da hizmet veren belediyelerin neredeyse tamamında, belediye ve belediyeye bağlı şirketlerle ticaret bağı kuran meclis üyelerinin olduğu öğrenilirken, bu meclis üyelerinin isimleri ve kestikleri faturalar gün yüzüne çıkmaya da başladı. Görev yaptıkları belediyeler ile ticari bağlarını güçlendiren bazı meclis üyelerinin, bu ticaretlerini ileri boyutlara ulaştırdıkları ve büyük maddi kazançlar elde ettikleri konuşuluyor.  MUHALİF OLAN DA İYİ KAZANIYOR! Meclis üyeliği üzerinden ticari ağlarını güçlendirmeyi hedefleyen şahıslara, partilerinin temsilcilerinin ses çıkartmadığı da görülüyor. X partili belediye başkanı tarafından yönetilen Y belediyesinden, ticaret yoluyla en çok para kazanan meclis üyelerinin Z partisinden olduğu öğrenildi. Haber merkezimize ulaşmaya başlayan faturalardan da bu durum açıkça görülüyor. Belediyelerde en çok kazanan meclis üyelerinde başı parti ayrımı yapmaksızın muhalifler çekiyor. 5393 Sayılı Belediye Kanununun 28. Maddesi ne diyor? Belediye başkanı görevi süresince ve görevinin sona ermesinden itibaren iki yıl süreyle, meclis üyeleri ise görevleri süresince ve görevlerinin sona ermesinden itibaren bir yıl süreyle, belediye ve bağlı kuruluşlarına karşı doğrudan doğruya veya dolaylı olarak taahhüde giremez, komisyonculuk ve temsilcilik yapamaz. ÇOK YAKINDA! Farklı siyasi partilerden onlarca meclis üyesi, görev yaptıkları belediyeleri fatura yağmuruna tutarken, partilerinin il ve ilçe başkanlarının sessiz kalışı, akıllara başka soruları da getiriyor! Çok yakında seri şekilde bu meclis üyelerinin faturalarını, partilerini ve kimliklerini netleştirip açıklayacağız!
5393 Sayılı Belediye Kanunun 28. maddesini ihlal ederek, görev yaptıkları belediyelerle ticaret yaparak zenginleşmeye devam eden bazı meclis üyelerine, partilerinin yöneticileri neden ses çıkarmıyor? Samsun'da meclis üyeliği yoluyla parayı bulan meclis üyeleri kimler?

 

5393 Sayılı Belediye Kanunu kapsamında, belediye meclis üyelerinin görev ve yetkileri ile neleri yapamayacakları net bir şekilde yer alıyor. Kanunun 28. maddesinde, meclis üyelerinin görev süreçleri ile bu sürecin sona ermesinden itibaren bir yıl boyunca görev yaptıkları belediyede ticaret yapamayacakları açık bir şekilde ifade ediliyor. Belediye kanununda yer bulan bu maddeye göre belediye ve belediyeye bağlı kuruluşlarla, doğrudan ya da dolaylı yoldan ticaret yapmaması gereken Samsun’daki birçok meclis üyesinin, yasak olan bu ticaretler ile yükselişe geçtiği görülüyor.


MECLİSTEN ZENGİNLİĞE!
Samsun’da hizmet veren belediyelerin neredeyse tamamında, belediye ve belediyeye bağlı şirketlerle ticaret bağı kuran meclis üyelerinin olduğu öğrenilirken, bu meclis üyelerinin isimleri ve kestikleri faturalar gün yüzüne çıkmaya da başladı. Görev yaptıkları belediyeler ile ticari bağlarını güçlendiren bazı meclis üyelerinin, bu ticaretlerini ileri boyutlara ulaştırdıkları ve büyük maddi kazançlar elde ettikleri konuşuluyor. 


MUHALİF OLAN DA İYİ KAZANIYOR!
Meclis üyeliği üzerinden ticari ağlarını güçlendirmeyi hedefleyen şahıslara, partilerinin temsilcilerinin ses çıkartmadığı da görülüyor. X partili belediye başkanı tarafından yönetilen Y belediyesinden, ticaret yoluyla en çok para kazanan meclis üyelerinin Z partisinden olduğu öğrenildi. Haber merkezimize ulaşmaya başlayan faturalardan da bu durum açıkça görülüyor. Belediyelerde en çok kazanan meclis üyelerinde başı parti ayrımı yapmaksızın muhalifler çekiyor.


5393 Sayılı Belediye Kanununun 28. Maddesi ne diyor?
Belediye başkanı görevi süresince ve görevinin sona ermesinden itibaren iki yıl süreyle, meclis üyeleri ise görevleri süresince ve görevlerinin sona ermesinden itibaren bir yıl süreyle, belediye ve bağlı kuruluşlarına karşı doğrudan doğruya veya dolaylı olarak taahhüde giremez, komisyonculuk ve temsilcilik yapamaz.


ÇOK YAKINDA!
Farklı siyasi partilerden onlarca meclis üyesi, görev yaptıkları belediyeleri fatura yağmuruna tutarken, partilerinin il ve ilçe başkanlarının sessiz kalışı, akıllara başka soruları da getiriyor! Çok yakında seri şekilde bu meclis üyelerinin faturalarını, partilerini ve kimliklerini netleştirip açıklayacağız!

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve memleketsamsun.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.